Semantix investerer i on demand-tolkning

Semantix fortsætter sine opkøb og investerer i on demand-tolkning med erhvervelsen af Tolkvox AB. Erhvervelsen er en vigtig tilføjelse til virksomhedens portefølje af flersprogede ydelser og er på linje med den øgede efterspørgsel efter fleksible onlineløsninger. Den cementerer også virksomhedens position som førende inden for sprogteknologi i Norden.

"Erhvervelsen af Tolkvox er et meget vigtigt og logisk skridt for os at tage, fordi vi ønsker at udvide vores digitale tilbud på det voksende marked for on demand-ydelser i Norden. On demand-tolkning udført af et menneske via mobiltelefonen hjælper brugerne med at overvinde sprogbarrierer hvor som helst og i realtid. Det er en spændende udvikling inden for sprogteknologi, som disrupter de traditionelle sprogydelser", siger Patrik Attemark, CEO for Semantix.

Tolkvox er en nystartet svensk on demand-tolkevirksomhed, som er udviklet i løbet af de seneste tre år. Tolkvox leverer tolkning mellem 178 sprog og engelsk via en brugervenlig app. Via appen kan brugerne komme i kontakt med en kvalificeret tolk inden for 30 sekunder blot ved at trykke på en knap og uden at skulle booke tid på forhånd.

"Jeg glæder mig til, at Tolkvox bliver en del af Semantix' serviceudbud, så vi kan stille on demand-tolkning til rådighed for alle Semantix' kunder døgnet rundt", siger grundlægger af Tolkvox Mattias Schain, der tiltræder en nyoprettet stilling som Business Development Manger On-demand Interpreting hos Semantix.

 

Semantix er den største sprogteknologivirksomhed i Norden og har leveret tolkning, oversættelse og avancerede sprogløsninger til den offentlige sektor og private virksomheder i mere end 50 år. Semantix har en omsætning på ca. SEK 1 mia. og er certificeret iht. ISO 9001:2015. Koncernen har kontorer i Sverige, Danmark, Norge og Finland og er repræsenteret i Kina, Chile og Spanien. Semantix har omkring 400 fuldtidsansatte medarbejdere og råder over et omfattende netværk bestående af flere tusinde sprogspecialister over hele verden. Semantix er majoritetsejet af kapitalfonden Segulah V L.P. 

Du kan få flere oplysninger ved at kontakte

Patrik Attemark, CEO
patrik.attemark@semantix.se
+46 70 166 56 01DownloadDel